неделя, 22 април 2018 г.

Яйца “Бенедикт”


Необходими продукти:

 хляб - 4 филии за тостер
яйца - 6 бр.
бекон - 150 г пушен
сок от лайм  - 1 с. л.
вода - 1 с. л.
масло - 80 г
зелен лук - 1/2 бр.
бял пипер- смлян
хималайска сол



Начин на приготвяне:

Вземаме пушеният  бекон и го режем на четири филии с дебелина около 3 мм. Всяка филия я запичаме от двете страни в керамичен тиган(Може и в обикновен тиган, като сложим малко мазнина) . След като бекона сме го препекли леко, го оставяме на страни.  Приготвяме си малка тенджера с около четири пръста вода. Оставяме да заври водата, след което пускаме четири броя яйца да се пушират. След което ги изваждаме и отцеждаме от водата.  Следващото, което трябва да направим, е сос Холандез. За соса първо отделяме два жълтъка и ги разбиваме с миксер на водна баня. Като побелеят веднага добавяме една супена лъжица вода, една супена лъжица  сок от лайм, смления бял пипер - една щипка.  Изключваме котлона и продължаваме да бъркаме и по най-бързия начин прибавяме на дребно 80 грама краве масло. Бъркаме енергично докато сосът стане гладък.  След като е готов го оставяме на страни и препичаме четири броя филии от тостерен хляб.  След като и филиите са готови ги нареждаме в чинии. Върху тях слагаме по едно парче бекон, по едно поширано яйце, като накрая ги заливаме с   готовия сос и нарязан на ситно зеленият  лук за декорация.



Няма коментари:

Публикуване на коментар