Необходими продукти:
200 гр филе сьомга
1/2 краставица
100 г крема сирене
8 бр кори нори
соев сос
за ориза:
500 г кръгъл ориз
8 с.л. бял оцет
4 с.л. захар
1/4 ч.л. сол
Начин на приготвяне:
1 Ориза се измива няколко пъти със студена вода. Слага се в теджера. Върху ориза се поставя дланта и налива вода, която трябва да я покрие, като остане само кокалчето на средния пръст непокрито. Загрява се и щом кипне водата, котлона се намалява на най-ниската степен и под капак ориза се задушава докато водата се поеме от ориза.
2 Тогава, котлона се изключва, маха се капака и върху тенджерката се слага кухненска кърпа. Слага се капак и ориза се оставя да се задуши за десет минути. Изважда се и слага в купа да се охлади.
3 В купичка се размесва оцет, захар и сол и хубаво разбиват. С тях се подправя ориза и много добре се рабърква.
4 Всяка кора нори се реже на две С мокри ръце се нанася тънък пласт ориз.
5 Слага се сьомга нарязана на пръчици, ивички краставица и крема сирене.
6 Завива се руло с рогозка за суши. Реже се на 8 цилиндърчета и поднася с купичка в която има соев сос.
Много интересна и приятна рецепта
ОтговорИзтриванеБлагодаря дано да ви е харесало
Изтриване