250
г краве масло
2
ч. ч. пудра захар
1
ч. ч. орехови ядки(смлени
в чопър)
1
ч. ч. брашно
5
яйца
1
пакетче ванилия
Начин на приготвяне:
Разделяте яйцата
на белтъци и жълтъци, след което разбивате
с миксер отделно белтъците с щипка сол
и 1ч.ч. захар, прибавяме
маслото, брашното и орехите. Печем в
предварително загряна
на 180 градуса фурна за около 30 минути,
като следите да придобие съвсем леко
златист цвят. Разбивате жълтъците с
останалата пудра захар до получаване
на кремообразна смес. Нанасяте глазурата
след като блатът е изстинал. Поставя
се отново във фурната за 10 минути да се
изсуши.
Няма коментари:
Публикуване на коментар