вторник, 20 юни 2017 г.

Агнеси



Необходими продукти:


250 г краве масло
2 ч. ч. пудра захар
1 ч. ч. орехови ядки(смлени в чопър)
1 ч. ч. брашно
5 яйца
1 пакетче ванилия

Начин на приготвяне:

Разделяте яйцата на белтъци и жълтъци, след което разбивате с миксер отделно белтъците с щипка сол и 1ч.ч. захар, прибавяме маслото, брашното и орехите. Печем в предварително загряна на 180 градуса фурна за около 30 минути, като следите да придобие съвсем леко златист цвят. Разбивате жълтъците с останалата пудра захар до получаване на кремообразна смес. Нанасяте глазурата след като блатът е изстинал. Поставя се отново във фурната за 10 минути да се изсуши.



Няма коментари:

Публикуване на коментар