Необходими продукти:
За блата
25 бишкоти
50 г бадеми
2 с.л. кафява захар
150 г масло
За топинга
450 г крема сирене
3 с.л. пудра захар
150 мл сладкарска сметана
1 кутия ягоди
1 капсула ванилия
кората на 1 портокал
4-5 с.л. крокан за поръсване(карамелизирани ядки или захар по избор)
Начин на приготвяне
1 В блендер смиламе бишкоти с малко захар. Смиламе и бадемите със захар и прехвърляме при
бишкотите.
2 Наливаме разтопено масло и разбъркваме, докато се получат трохи, които изсипваме във форма за
печене.
3 Разстиламе и оформяме блата, като печем за 5 минути в предварително загрята на 175 градуса фурна.
4 Приготвяме топинга. Разбиваме крема сирене и пудра захар. Наливаме млечна сметана, добавяме
ванилия, настъргана портокалова кора и резени ягоди.
5 Подреждаме ягодовите парчета върху изпечения блат, нанасяме крема, поръсваме с 4-5 с.л. крокан и оставяме в хладилника за 3 часа, за да се стегне.
Няма коментари:
Публикуване на коментар