Необходими продукти:
За основата:
150г чаени бисквити
100г смлени лешници 100г масло
200 г шоколад (натурален или млечен), начупен на малки, еднакви по големина парчета
За крема:
125мл сладкарска сметана
Начин на приготвяне:
Поставете бисквитите и ги смелете ги на ситни трохи. Разтопете маслото и го добавете в блендера при лешниците и бисквитите. Изсипете в кръгла 20-сантиметрова форма с отделящо се дъно, разпределете равномерно и притиснете с опакото на лъжицата.Пригответе крема, като разтопите шоколада на водна баня. Дръпнете от котлона. Добавете захарта, за да се разтопи от горещината на шоколада. Добавете сметаната и разбъркайте до получаване на гладка смес. Разбийте крема сиренето, за да се размекне, добавете шоколадова смес и захарта. Изсипете върху бисквитната основа, захладете и поръсете с лешници. Поставете сладкиша в хладилник за около 3 часа, за да стегне, след което го отделете с нож от формата, извадете и сервирайте.
За основата:
150г чаени бисквити
100г смлени лешници 100г масло
200 г шоколад (натурален или млечен), начупен на малки, еднакви по големина парчета
За крема:
125мл сладкарска сметана
250г крема сирене
75г фина кафява захар
100г лешници
Начин на приготвяне:
Поставете бисквитите и ги смелете ги на ситни трохи. Разтопете маслото и го добавете в блендера при лешниците и бисквитите. Изсипете в кръгла 20-сантиметрова форма с отделящо се дъно, разпределете равномерно и притиснете с опакото на лъжицата.Пригответе крема, като разтопите шоколада на водна баня. Дръпнете от котлона. Добавете захарта, за да се разтопи от горещината на шоколада. Добавете сметаната и разбъркайте до получаване на гладка смес. Разбийте крема сиренето, за да се размекне, добавете шоколадова смес и захарта. Изсипете върху бисквитната основа, захладете и поръсете с лешници. Поставете сладкиша в хладилник за около 3 часа, за да стегне, след което го отделете с нож от формата, извадете и сервирайте.
Няма коментари:
Публикуване на коментар