понеделник, 12 юни 2017 г.

Кафе мока




Необходими продукти:
2-ве чаши кафе мока
400мл пълномаслено мляко
75г натурален шоколад , настърган
Кафява захар, на вкус
100мл разбита сметана
Какао на прах



Начин на приготвяне:



Пригответе 2-ве чаши с еспресо.
Стоплете млякото в тенджера. Изсипете настърганият шоколад, добавете захарта и разбъркайте до пълно разтапяне на шоколада.
Налейте горещият шоколада в 2-ве стъклени чаши. Внимателно добавете кафето, като го наливате през обърнатата и придържана над чашите лъжичка. Допълнете с разбитата сметана и поръсете с какао или украсете със струйка разтопен шоколад. Поднесете с дълги лъжички.
По избор може да гарнирате с кокосови стърготини.


Няма коментари:

Публикуване на коментар