Необходими продукти:
2-ве чаши кафе мока
400мл пълномаслено мляко
75г натурален шоколад , настърган
Кафява захар, на вкус
100мл разбита сметана
Какао на прах
Начин на приготвяне:
Пригответе 2-ве чаши с еспресо.
Стоплете млякото в тенджера.
Изсипете настърганият шоколад, добавете
захарта и разбъркайте до пълно разтапяне
на шоколада.
Налейте горещият шоколада
в 2-ве стъклени чаши. Внимателно добавете
кафето, като го наливате през обърнатата
и придържана над чашите лъжичка. Допълнете
с разбитата сметана и поръсете с какао
или украсете със струйка разтопен
шоколад. Поднесете с дълги лъжички.
По избор може да гарнирате с кокосови стърготини.
Няма коментари:
Публикуване на коментар