Необходими продукти:
1 портокал 50 г лешници 1 непълна ч.ч. брашно от елда или (4-5 с.л. рожково брашно ; 50 гр. кокосово брашно)
1/2 ч.л. сода бикарбонат
3 с.л. кафява захар 2 с.л. какао
2 пакетчета ванилия
1 ч.л. бакпулвер
1/2 ч.л. сол50 г шоколад за декорация
Начин на приготвяне:
Размесваме сухите продукти, като брашното и бакпулвера пресяваме предварително.
Почистваме и нарязваме портокала на малки кубчета, прибавяме и го към сместа. Изсипваме смлените лешници, поръсваме със сол и ванилия.
Наливаме 2-3 с.л. вода, разбъркваме до получаването на лепкава смес.
Прехвърляме в тава с размери 25х15 см, на дъното на която сме поставили хартия за печене.
Изравняваме повърхността, печем на 180 градуса за 20-25 мин.
Разтопяваме шоколада на водна баня. Нанасяме го върху изпечения сладкиш с помощта на шприц.
За декорация може да поръсите със филирани ядки и да поставите в хладилник за да постегне за 1 ч.
Няма коментари:
Публикуване на коментар