Необходими продукти:
600г картофи
50г глава целина
2 глави лук
4с.л. олио
1/2 ч.ч. прясно мляко
1 жълтък
1 л телешки бульон или костен бульон
1 връзка копър
6 филии бял хляб
сол и настъргано индийско орехче на вкус
олио за запържване
Начин на приготвяне:
Във врящият бульон се сипват обелените и нарязани на малки кубчета картофите, варят се до омекване и се пюрират заедно с бульона.
Ситно нарязаният лук и настърганата целина се запържват в олиото, прибавят се към пюрираните картофи, подправя се със сол и индийско орехче и всичко се вари 4-5 минути.
Жълтъкът се разбива с прясното мляко, прибавя се към супата и се затопля, без да се вари.Спата се поръсва със ситно нарязаният копър и се поднася с изпържените в малко олио хапки бял хляб.
Съвет:По желание може да се гарнира с кълнове по избор
600г картофи
50г глава целина
2 глави лук
4с.л. олио
1/2 ч.ч. прясно мляко
1 жълтък
1 л телешки бульон или костен бульон
1 връзка копър
6 филии бял хляб
сол и настъргано индийско орехче на вкус
олио за запържване
Начин на приготвяне:
Във врящият бульон се сипват обелените и нарязани на малки кубчета картофите, варят се до омекване и се пюрират заедно с бульона.
Ситно нарязаният лук и настърганата целина се запържват в олиото, прибавят се към пюрираните картофи, подправя се със сол и индийско орехче и всичко се вари 4-5 минути.
Жълтъкът се разбива с прясното мляко, прибавя се към супата и се затопля, без да се вари.Спата се поръсва със ситно нарязаният копър и се поднася с изпържените в малко олио хапки бял хляб.
Съвет:По желание може да се гарнира с кълнове по избор
Няма коментари:
Публикуване на коментар