четвъртък, 15 юни 2017 г.

Крем"тирамису" в чаша


Необходими продукти:


3 яйца 50 мл шоколадов ликьор 
3 чаши кафе еспресо
15 бишкоти
250 г маскарпоне
100 г кафява захар
какао за декорация


Начин на приготвяне: 

Отделяме жълтъците от белтъците. Разбиваме белтъците до получаване на сняг.Смесваме шоколадовият ликьор и кафето. Потапяме в тях бишкотите и ги подреждаме в подходяща чаша за десерт. С миксер разбиваме маскарпоне с жълтъците и захар до получаването на хомогенна смес.Прибавяме белтъците към жълтъците, размесваме енергично.Наливаме от крем в чашите с бишкоти, отгоре поръсваме какао.

Няма коментари:

Публикуване на коментар