Необходими продукти:
3 яйца 50 мл шоколадов ликьор
3 яйца 50 мл шоколадов ликьор
3 чаши кафе еспресо
15 бишкоти
250 г маскарпоне
100 г кафява захар
какао за декорация
Начин на приготвяне:
15 бишкоти
250 г маскарпоне
100 г кафява захар
какао за декорация
Начин на приготвяне:
Отделяме жълтъците от белтъците. Разбиваме белтъците до получаване на сняг.Смесваме шоколадовият ликьор и кафето. Потапяме в тях бишкотите и ги подреждаме в подходяща чаша за десерт. С миксер разбиваме маскарпоне с жълтъците и захар до получаването на хомогенна смес.Прибавяме белтъците към жълтъците, размесваме енергично.Наливаме от крем в чашите с бишкоти, отгоре поръсваме какао.
Няма коментари:
Публикуване на коментар