събота, 17 юни 2017 г.

Торта с маскарпоне и бишкоти




Необходими продукти:

300 г бял шоколад
300 г маскарпоне
1 пак.бишкоти
200 мл прясно мляко
1 ч.ч. орехи
млечен шоколад за настъргване


Начин на приготвяне:


1 Разтопяваме белия шоколад на водна баня и го смесваме го с маскарпонето.

2 Разбиваме с миксер, докато се получи гладка хомогенна смес.

3 Редим тортата. Първият ред е от бишкотите, които топим за кратко в прясното мляко.

4 Нанасяме от крема, слагаме втория ред от бишкотите, също потопени в млякото. Редуваме

отново до изчерпване на продуктите. Завършваме с крем.

5 Отгоре покриваме със смлени орехи и млечен шоколад. Оставяме торта да отлежи в

хладилник за едно денонощие.

Няма коментари:

Публикуване на коментар