събота, 17 юни 2017 г.
Торта с маскарпоне и бишкоти
Необходими продукти:
300 г бял шоколад
300 г маскарпоне
1 пак.бишкоти
200 мл прясно мляко
1 ч.ч. орехи
млечен шоколад за настъргване
Начин на приготвяне:
1 Разтопяваме белия шоколад на водна баня и го смесваме го с маскарпонето.
2 Разбиваме с миксер, докато се получи гладка хомогенна смес.
3 Редим тортата. Първият ред е от бишкотите, които топим за кратко в прясното мляко.
4 Нанасяме от крема, слагаме втория ред от бишкотите, също потопени в млякото. Редуваме
отново до изчерпване на продуктите. Завършваме с крем.
5 Отгоре покриваме със смлени орехи и млечен шоколад. Оставяме торта да отлежи в
хладилник за едно денонощие.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
-
Рецепта за корасани: Съставки: 500 г брашно 280 мл вода 20 г суха мая 20 г захар сол 250 г масло Начин на приготвян...
-
Ябълков сладкиш Съставки За тестото: 500 г брашно 300 г захар 2 яйца 220 г меко масло сол 0.5 лимон, настъргана кора...
Няма коментари:
Публикуване на коментар