понеделник, 12 юни 2017 г.

Шоколадов фъдж




Необходими продукти:
400 г натурален или млечен шоколад, , начупен на малки, еднакви по големина парчета
25 г масло
300 мл кондензирано мляко
100 г пудра захар
30 г какао на прах(пресято)



Начин на приготвяне:
Вземете плитка 25 сантиметрова тава и я застелете с хартия за печене. Разтопете шоколада на водна баня. Разтопете маслото в тенджера  с не залепващо покритие, внимателно затоплете кондензираното мляко, добавете разтопеният шоколад  и бъркайте до получаване на гладка смес. Добавете захарта и отново бъркайте, до получаване на гладка хомогенна смес.
Изсипете сместа в тавата, разнесете я по ъглите и я заравнете. Сложете я в хладилника за да стегне поне за час или повече. Нарежете на малки квадратчета и ги поръсете с какао.

Няма коментари:

Публикуване на коментар