неделя, 18 юни 2017 г.

Пълнени картофи с гъби

Продукти:
1 кг картофи
200 г гъби
100 г масло
100г кашкавал
1 връзка магданозчерен 
пипер 
сол


Начин на приготвяне: 

Избираме гладки, средно големи картофи. Сваряваме ги до полуготовност в подсолена вода и ги обелваме. Издълбаваме ги от едната страна, а от другата ги подравняваме, за да могат да стоят. Издълбаната вътрешност нарязваме на дребно. В малко масло задушаваме нарязаните на филии гъби, издълбаната картофена вътрешност и нарязания магданоз. Посоляваме и поръсваме с черен пипер. С тази плънка пълним картофите. Поръсваме ги с настърган кашкавал и ги подреждаме в намаслена тавичка. Заливаме с разтопено масло и малко топла вода и печем във фурната до златисто.

Няма коментари:

Публикуване на коментар