1 кг картофи
200 г гъби
100 г масло
100г кашкавал
1 връзка магданозчерен
пипер
сол
Начин на приготвяне:
Начин на приготвяне:
Избираме гладки, средно големи картофи. Сваряваме ги до полуготовност в подсолена вода и ги обелваме. Издълбаваме ги от едната страна, а от другата ги подравняваме, за да могат да стоят. Издълбаната вътрешност нарязваме на дребно. В малко масло задушаваме нарязаните на филии гъби, издълбаната картофена вътрешност и нарязания магданоз. Посоляваме и поръсваме с черен пипер. С тази плънка пълним картофите. Поръсваме ги с настърган кашкавал и ги подреждаме в намаслена тавичка. Заливаме с разтопено масло и малко топла вода и печем във фурната до златисто.
Няма коментари:
Публикуване на коментар