вторник, 25 юли 2017 г.

Моцарела с ягоди






Продукти :

2 с.л. филирани бадеми
2 топки моцарела по 125 г
400 г ягоди
2 с.л. мед
4 с.л.рапично олио
сол, черен пипер

Приготвяне:

Бадемите се запичат за кратко без мазнина в тиган. Моцарелата се оставя да се отцеди и се разрязва на две. Ягодите се почистват и се измиват.
Моцарелата и ягодите се нарязват на шайби и се подреждат в подходящи чинии. Олиото и меда се разбиват. Получената марина се овкусява със сол и черен пипер и се полива върху подредените резени моцарела и ягоди. Отгоре се поръсват бадемите, украсява се с листенца маточина и се сервира.

Няма коментари:

Публикуване на коментар