вторник, 25 юли 2017 г.
Моцарела с ягоди
Продукти :
2 с.л. филирани бадеми
2 топки моцарела по 125 г
400 г ягоди
2 с.л. мед
4 с.л.рапично олио
сол, черен пипер
Приготвяне:
Бадемите се запичат за кратко без мазнина в тиган. Моцарелата се оставя да се отцеди и се разрязва на две. Ягодите се почистват и се измиват.
Моцарелата и ягодите се нарязват на шайби и се подреждат в подходящи чинии. Олиото и меда се разбиват. Получената марина се овкусява със сол и черен пипер и се полива върху подредените резени моцарела и ягоди. Отгоре се поръсват бадемите, украсява се с листенца маточина и се сервира.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
-
Рецепта за корасани: Съставки: 500 г брашно 280 мл вода 20 г суха мая 20 г захар сол 250 г масло Начин на приготвян...
-
Ябълков сладкиш Съставки За тестото: 500 г брашно 300 г захар 2 яйца 220 г меко масло сол 0.5 лимон, настъргана кора...
Няма коментари:
Публикуване на коментар