вторник, 25 юли 2017 г.
Испански омлет
Необходими продукти:
5 бр яйца
170 г картофи
1 средна глава лук
280 мл пилешки бульон
магданоз
зехтин
риган
хималайска сол
Начин на приготвяне:
Нарежете лука и го сипете заедно с бульона в тенджерата. Сложете ги на котлона да заврят и ги похлупете с капак. След 5 минути махнете капака, намалете огъня и оставете лука да се задуши за около 15-20 минути.
Между временно сварете картофите в малко подсолена вода. Обелете и ги нарежете на кръгове.
Разбийте яйцата, овкусете ги със сол и риган и ги добавете към лука. Прибавете картофите и нарязания магданоз. Загрейте малко зехтин в тиган и сипете вътре сместа.
Готовете на много слаб огън за 15 минути. След това сложете омлета на загрят грил до леко покафеняване и сервирайте със свежа салата.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
-
Рецепта за корасани: Съставки: 500 г брашно 280 мл вода 20 г суха мая 20 г захар сол 250 г масло Начин на приготвян...
-
Ябълков сладкиш Съставки За тестото: 500 г брашно 300 г захар 2 яйца 220 г меко масло сол 0.5 лимон, настъргана кора...
Няма коментари:
Публикуване на коментар