вторник, 25 юли 2017 г.

Испански омлет



Необходими продукти:

 5 бр яйца
 170 г картофи
1 средна глава лук
 280 мл пилешки бульон
магданоз
зехтин
риган
хималайска сол


Начин на приготвяне:

Нарежете лука и го сипете заедно с бульона в тенджерата. Сложете ги на котлона да заврят и ги  похлупете с капак. След 5 минути махнете капака, намалете огъня и оставете лука да се задуши за около 15-20 минути.

Между временно сварете картофите в малко подсолена вода. Обелете и ги нарежете на кръгове.
Разбийте яйцата, овкусете ги със сол и риган и ги добавете към лука. Прибавете картофите и нарязания магданоз. Загрейте малко зехтин в тиган и сипете вътре сместа.
Готовете на много слаб огън за 15 минути. След това сложете омлета на загрят грил до леко покафеняване и  сервирайте със свежа салата.



Няма коментари:

Публикуване на коментар