неделя, 23 юли 2017 г.
Рататуй на фурна
Необходими продукти
1 патладжан
1 тиквичка
2 червени чушки
1 глава лук
2 бр. домати
2 сикилидки чесън
1/2 ч.л. куркума
1/2 ч.л. кориандър
4 с. л. зехтин
50 мл сметана
Черен пипер и сол на вкус
Начин на приготвяне
Патладжанът се реже на филики, осоляват се и се оставят за около 20 минути в наклонена тавичка да се отцеди горчивият сок.
След това кръгчетата се измиват и подсушават и се запържват се в сгорещения зехтин за около
3 минути.
Тиквичката, лукът и чушките се нарязват на шайби и лека се посоляват.
Доматите се обелват и нарязват на кубчета. Заедно със зехтина и пресованият чесън се задушават за 1-2 минути. Добавят се 100 мл топла вода и се разбърква. Овкусява се с куркумата и кориандъра и се оставя за около 3 минути.
В подходяща тавичка на дъното се разстила доматената смес. Върху нея се подреждат с редуване всички зеленчуци -патладжан, чушка, тиквичка. Поръсват се със зехтин се покриват с алуминиево фолио. Ястието се пече във фурна за около 20-30 минути на 200°C.
Накрая се полива сметаната и се поръсва с черен пипер
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
-
Рецепта за корасани: Съставки: 500 г брашно 280 мл вода 20 г суха мая 20 г захар сол 250 г масло Начин на приготвян...
-
Ябълков сладкиш Съставки За тестото: 500 г брашно 300 г захар 2 яйца 220 г меко масло сол 0.5 лимон, настъргана кора...
Няма коментари:
Публикуване на коментар