сряда, 26 юли 2017 г.
Скариди с песто
Продукти:
300 г скариди
2 с.л. зехтин
1 с.л. семена от резене
2 скилидки нарязан чесън
2 ч.л. нарязан лук
1 зелена люта чушка
1 с.л. настърган джинджифил
1 с.л. настърган корен куркума
1 връзка босилек
сол и черен пипер
1 с.л. зърна кориандър
1 с.л. бял, черен и розов пипер
олио за пържене
За хляба:
3 ч.ч. пълнозърнесто брашно
4 с.л. смес от смлени подправки -
куркума, кориандър, кимион и
червен пипер
мнази
Приготвяне:
1. За тестото за пържения хляб смесете в купа брашното със сместа от смлени подправки.
Добавете щипка сол, 1 с.л. зехтин и разбъркайте. направете кладенче в брашното и в него сипете
мнази*. Постепенно омесете гладко и еластично тесто. Оставете го да втаса за 2 часа.
2. Почистете скаридите, като отстраните черупките и главите им.
3. В сух тиган запечете семената кориандър и резене, зърната от три вида пипер за 1-2 минути.
4. В хаванче счукайте ядките макадамия и запечените подправки. Добавете обелените и
нарязани или настъргани корени джинджифил и куркума. Счукайте на паста. Добавете
нарязаната на кръгчета люта чушка и обелените скилидки чесън. Счукайте отново. Накрая
добавете листата тилчец - може да го замените с босилек. Стрийте на паста.
5. Сложете почистените скариди в купа и добавете 4 с.л. от пестото. Добавете малко зехтин,
малко лимонов сок и разбъркайте много добре. Оставете скаридите да се мариноват за 30
минути.
6. Загрейте тиган и сотирайте мидите с песто в него, за 1-2 минути, като ги разбърквате. Може
да деглазирате с бяло вино.
7. Загрейте 2 пръста олио в тиган. Накъсайте тестото на малки топчици. Разточете всяка топчица
тънко с помощта на точилка. Пуснете разточените питки - по 1-2 в горещото олио. Щом
хлебчето изплува на повърхността, го побутнете, за да се надуе.
8. Поднесете скаридите с песто с пържен хляб.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
-
Рецепта за корасани: Съставки: 500 г брашно 280 мл вода 20 г суха мая 20 г захар сол 250 г масло Начин на приготвян...
-
Ябълков сладкиш Съставки За тестото: 500 г брашно 300 г захар 2 яйца 220 г меко масло сол 0.5 лимон, настъргана кора...
Няма коментари:
Публикуване на коментар