неделя, 23 юли 2017 г.

Испанска супа с нахут и Чорисо

Испанска супа с нахут и Чорисо


Продукти:

150 г салам Чорисо
зехтин
1 глава кромид лук
1 скилидка чесън
2 стръка селъри (целина)
500 г пресен спанак
8 домата
410 г консерва нахут
1300 мл телешки бульон
смлян черен пипер
55 г шунка
2 твърдо сварени яйца


Приготвяне:

• 2-3 с. л. зехтин се загряват в голяма тенджера и се прибавя дребно нарязаният салам.
• Запържва се за няколко минути.
• Добавят се ситно нарязаните лук, чесън и целина (селъри).
• Огънят се намалява, а тенджерата се похлупва и сместа се задушава за 15 минути.
• Прибавят се обелените, почистени от семки и нарязани на едро домати.
• След това се добавят измитият и нарязан спанак, отцеденият и измит нахут и бульонът.
• Супата се кипва и огънят се намалява.
• Вари се 40 минути.
• Супата се сваля от огъня и се разпределя по чинии.
• Всяка порция от испанската супа с нахут и Чоризо се гарнира с нарязана на кубчета или ивици шунка и настъргано яйце.


Няма коментари:

Публикуване на коментар