вторник, 25 юли 2017 г.

Зеленчукова салата с царевица и орехово песто


Продукти

200 г цвекло
300 г салата Айсберг
200 г цикория
150 г сладка царевица (от консерва)
1 с. л.  зехтин
1/2 портокал
1/2 лимон
3 стръка копър
кълнове по избор, за украса
за дресинга:
2 с. л. зехтин
2 с. л. соев сос
сок от 1 лимон
сок от 1/2 портокал
за пестото:
50 г орехи
50 г настърган пармезан
40 мл зехтин
3 скилидки чесън
2 ч. л. каперси
1/2 връзка магданоз




Приготвяне:

Цвеклото се обелва и се нарязва на тънки шайби. Залива се с около 300 мл гореща вода, добавят се нарязаните на четвъртинки лимон и портокал, 2 стръка наситнен копър и зехтинът и се вари 3–4 минути. Съдът се дърпа от огъня. Цвеклото престоява в течността около 15 минути, за да се овкуси максимално добре, след което се изважда.
Салатата Айсберг и цикорията се накъсват и се смесват в купа, добавят се отцедената царевица и останалият наситнен стрък копър. Заливат се с предварително смесените продукти за дресинга.
Продуктите за пестото се пасират.
В чиния се подреждат шайба цвекло и отгоре – овкусени зеленчуци. Следва отново шайба цвекло, върху която се слагат овкусени зеленчуци и се завършва с цвекло. Салатата се поръсва с кълновете и отстрани се аранжира с пестото.

Няма коментари:

Публикуване на коментар