понеделник, 24 юли 2017 г.

Спагети със сос “Софи”






Продукти:

450 г спагети
4 с.л. ситно нарязан магданоз
1 скилидка чесън
2 с.л. счукани орехи
100 г шпроти
1015 маслини без костилките
2 ч.л. каперси
1/2 глава кромид лук
3 с.л. зехтин
сол
черен пипер


Начин нз приготвяне:

Лукът се нарязва на ситно. Пасират се лукът, магданозът, чесънът, рибата, каперсите и орехите. При пюрирането на сместа в нея се налива зехтин (2 с.л.), докато стане еднородна. Поръсва се с черен пипер. Маслините се разрязват на половинки. Спагетите се слагат във вряща подсолена вода, варят се 10 минути и се отцеждат. Пържат се в останалата мазнина до златист цвят (5-7 минути). Подправят се със соса и се декорират с малините.


Няма коментари:

Публикуване на коментар