неделя, 23 юли 2017 г.

Пиле с фенхел и маслини



Продукти:

1 кг пилешки крилца
1 кг пилешки крилца
4-5 зърна кориандър
1 малък корен джинджифил
сол на вкус
1 к. ч. зехтин
2 глави Фенхел(Див копър)
2 глави кромид
2 скилидки чесън
по 50 г зелени и черни маслини
150 мл пилешки бульон

Приготвяне:

1. Измийте пилешките крилца и ги сварете в подсолена вода. Скълцайте кориандъра и го смесете с настъргания джинджифил, солта и половината от зехтина. Потопете крилцата в получената марината. Оставете ги да престоят в хладилника един час.
2. Измийте финокиото и го нарежете на кубчета. Кромида и чесъна обелете и ги нарежете на ситно. Запържете подготвените зеленчуци в останалия зехтин.
3. Разрежете маслините на две и ги прибавете при зеленчуците в тигана. След около 15 минути сложете да се запържат и пилешките крилца. Сипете бульона и гответе на тих огън до готовност.




Няма коментари:

Публикуване на коментар