петък, 28 юли 2017 г.
Шоколадов чийзкейк
Продукти:
За блата:
80 г бишкоти
70-80 г краве масло
50 г сурови орехови ядки /бадеми, лешник, шам фъстък/
2 ч.л. кристална захар
1 с.л. неподсладено какао
За крема:
500 г крема сирене /500 г извара и 1-2 с.л. кисело мляко/
300 г течен шоколад
1 пак. желатин
За глазурата:
100 мл сметана
130 г млечен шоколад /шоколадови пелети/
Приготвяне:
1 Приготвяме блата. Поставяме бишкотите в миксер, добавяме орехите и захарта. Мелим, докато
получим фин прах.
2 Прибавяме стопеното масло и какаото, продължаваме да мелим.
3 С хартия за печене оформяме дъното и стените на кръгла форма за печене с диаметър 22 см и
отделящо се дъно. Прехвърляме блата, като притискаме добре с помощта на супена лъжица. Оставяме в
хладилник за поне 15 мин., за да стегне основата за чийзкейка.
4 Приготвяме крема. В купа размиваме желатина в 5-6 с.л. вода. След като набъбне, го стопяваме на
водна баня /водата не трябва да надвишава 40 градуса/.
5 В друга купичка смачкваме с вилица крема сиренето, което трябва да е със стайна температура.
Добавяме и омекналия течен шоколад. Разбъркваме много добре, докато се получи хомогенна смес.
6 Добавяме и разтопения желатин, прехвърляме във формата за печене. Оставяме в хладилник за 1-2
часа, за да стегне напълно.
7 Приготвяме глазурата. Загряваме сметаната, прибавяме и шоколада. Разбъркваме, изчакваме
шоколада да се разтопи напълно.
8 Поливаме върху плънката, оставяме в хладилник за още 2 часа.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
-
Рецепта за корасани: Съставки: 500 г брашно 280 мл вода 20 г суха мая 20 г захар сол 250 г масло Начин на приготвян...
-
Ябълков сладкиш Съставки За тестото: 500 г брашно 300 г захар 2 яйца 220 г меко масло сол 0.5 лимон, настъргана кора...
Няма коментари:
Публикуване на коментар